הליכי הוצאה לפועל מול חברה בזמן פירוק חברה

אל תתפשרו על מקצועיות, תנו למומחים שלנו לטפל בכם!

הליכי הוצאה לפועל מול חברה בזמן פירוק חברהלהוצאה לפעול ניתן לפנות במקרים ידועים, שבהם בעל חוב איננו עומד בתנאי התשלום עליהם הוסכם. פתיחת הליך של הוצאה לפועל נקרא פתיחת תיק וישנם סוגים שונים של הליכים, למקרים שונים. תיק עשוי להיפתח בעקבות מתן פסק דין נגד חברה, המורה לה לשלם חוב מסוים בתוספת או ללא תוספת פיצוי.

תיק עשוי להיפתח גם כנגד חברה בעקבות מתן התחייבויות, שיקים או שטרות ללא כיסוי או שלא כובדו. אך מה קורה כאשר רוצים לבצע הליכי הוצאה לפועל מול חברה בזמן פירוק חברה? האם כאשר הוחלט על פירוקה של חברה ניתן לפתוח הליך רגיל של הוצאה לפועל? ומה קורה על תיקים שכבר נפתחו?

צו פירוק בהוראת בית המשפט

כאשר שוקלים לפתוח בהליכי הוצאה לפועל מול חברה, חיוני לבדוק האם החברה כבר נכנסה לתהליך של פירוק או האם תהליך כזה צפוי להתקיים בזמן הקרוב ובסבירות גבוהה. מדוע זה חשוב כל כך? מכיוון שכל עוד מדובר בחברה חיה ונושמת, כזאת שטרם הוחלט לפרקה, ניתן עדיין להגיש בקשה לפתיחת תיק בהוצאה לפועל. אך מה קורה כאשר הוגשה בקשת פירוק?

יותר מכך, מה קורה כאשר בית המשפט החליט להוציא צו פירוק? במידה וכבר יצא צו פירוק בהוראת בית המשפט מן הנמנע לפתוח תיק הוצאה לפועל כנגד החברה. אין זאת אומרת שעל הנושים לשבת בחיבוק ידיים, אלא שבשלב זה הוצאה לפועל כבר איננה הגורם שאליו יש לפנות כדי לגבות חובות. משעה שהוחלט על פירוק חברה יש רק גורם אחד שיכול לדון בכל ענייני החובות וההתחייבויות הפתוחות של החברה (בין היתר לספקים, לעובדים). הגורם הזה הוא מי שהוגדר כמפרק החברה.

פועלים רק מול המפרק

במידה ושוקלים לפנות להוצאה לפעול כדי לפתוח תיק נגד חברה המועמד לפירוק כדאי לקחת בחשבון את העובדה הבאה. רק הליך הוצאה לפועל שכבר הושלם ניתן יהיה לממשו כפי שהוא. במידה ויש הליך בהוצאה לפועל שעדיין תלוי ועומד ועדיין לא הושלם – מרגע שיצא צו הפירוק ומונה מפרק לחברה כל הפעולות המשפטיות נגד החברה יופסקו לאלתר.

כך, בית המשפט לא יכול לדון בתביעה שהוגשה כנגד החברה והוצאה לפועל לא תפעיל הליכי גבייה שכן לא ניתן להרשות שכל אותם תהליכים יפריעו לתפקידו של המפרק ובכך ירוקנו אותו מתוכן. גביית חוב תיעשה אך ורק מול המפרק ובתהליך מסודר.

תביעת חוב במקום הליכי הוצאה לפועל

כאשר חברה עומדת לפני פירוק ומונה לה מפרק מטעם בית המשפט, זכאים הנושים השונים של החברה לפעול בצעד שנקרא תביעת חוב. מהי בעצם תביעת חוב? זהו מסמך בעל מעמד משפטי, שבו מודיע הנושה על קיומו של חוב ועל סכום החוב. בצירוף למסך זה יש צורך להגיש את המסמכים ואת הראיות שבידו שיספקו את התשתית העובדתית לכך שקיים חוב ולסכום החוב.

את תביעת החוב חובה להגיש בתוך זמן קצוב ולכן אין להתמהמה. משעה שהוחלט על פירוק של חברה, יוכלו נושי החברה להגיש את תביעת החוב בתוך חצי שנה לאחר שהוחלט על ידי בית המשפט להוציא צו פירוק (או לחילופין – צו לכינוס נכסים). מדוע יש להגיש את תביעת החוב אך ורק למפרק של החברה? מדוע לא ניתן לפעול מול הוצאה לפועל? מכיוון שהמפרק הוא הישות המרכזת את כלל הטיפול בחובות. חובות עסקיים, חובות לעובדים, חובות לגופים מוסדיים, בנקים ואחרים. את תביעת החוב ניתן להגיש לבד או על ידי מייצג, בדרך כלל עורך דין.

הליכי הוצאה לפועל מול חברה בזמן פירוק חברה
תוכן עניינים
אודותינו

החברה המובילה בארץ לייעוץ, ליווי ומידע בכל התחומים הקשורים לפירוק חברות!

מעל ל10 שנות ניסיון בתחום ומאות לקוחות מרוצים, השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

חייג עכשיו!