Site icon המרכז לפירוק חברות

כיצד מתבצע פירוק חברת יחיד?

פירוק חברת יחידחברת יחיד היא חברה שבה בעל מניות אחד ויחיד, זוהי אפשרות חוקית וזמינה מאז השינוי בחוק החברות משנת 1999. כמו כן, חברת יחיד יכולה להיות מוחזקת ורשומה על שמו של אדם שאינו תושב ישראל, בעל המניות היחיד יכול לשמש כמנכ"ל החברה וכדירקטור היחיד בה.

חברת יחיד מאפשרת לאדם אחד להקים חברה ולהיות בעל המניות היחיד בה, כאשר הוא כמובן נהנה מההפרדה המשפטית של התאגדות כחברה ומהעובדה שהחברה הינה יישות משפטית וכלכלית נפרדת מבעל המניות שלה.

אך מה לגבי סיום חייה של חברת יחיד? במאמר הבא ננסה לספק פרטים חשובים ופרקטיים לגבי פירוק חברת יחיד.

מסלול פירוק ייחודי ומקוצר

מכיוון שחברת יחיד היא חברה בעלת מאפיינים ייחודיים לעומת חברות אחרות שלהן כמה בעלי מניות וכמה דירקטורים, רשם החברות במשרד המשפטים מציע החל מ-2011 מסלול ייחודי ומקוצר עבור פירוק חברת יחיד.

המסלול נוצר גם בגלל המאפיינים המיוחדים של חברות היחיד אך גם בגלל שינויים בפעילות רשם החברות ועומס רב שנוצר בתהליכי פירוק. בשנים האחרונות רשם החברות רשאי להכריז על חברות כ"מפירות חוק" כאשר הן לא משלמות את כל האגרות השנתיות, לא מגישות לו את כל הדו"חות הרלבנטיים ועדכונים שנתיים אודות בעלי העניין בחברה.

הכרזה על חברה בתור מפרת חוק מוביל למגבלות על החברה עצמה ויכול להקשות על התנהלות עסקית של בעלי המניות שלה – שינוי זה גרם לכך שחברות יחיד רבות הוכרזו מפרות חוק ובעלי המניות שלהם ביקשו לפרקן מרצון עקב חוסר פעילות מעשי.

ההליך המקוצר של פירוק חברת יחיד הינו מהיר יותר וכולל שני שלבים בלבד ופרסום בודד ברשומות, זאת בניגוד ל-5 שלבים ושני פרסומים ברשומות הקיימים בהליך פירוק רגיל של חברה.

פירוק חברת יחיד, כאשר הוא פירוק מרצון ונעשה במסגרת ההליך המקוצר, מאפשר לחברה להימנע מצעדי אכיפה על פעולות שלא בוצעו על ידי החברות בעבר וכמו כן יינתן להן פטור מתשלום חובות האגרות השנתיות של שנים קודמות.

הליך הפירוק בפועל של חברת יחיד

המסלול המקוצר לפירוק חברת יחיד מיועד רק לחברות יחיד שבהן בעל המניות היחיד הוא גם הדירקטור היחידי. ההליך עצמו מומלץ על ידי רשם החברות בעיקר לחברות יחיד שלהן מעט התחייבויות ומעט נכסים – כאשר יש לבצע את סילוק על ההתחייבויות ומימוש של כל הנכסים בתוך חצי שנה מקסימום.

אלו השלבים וההנחיות השונות לגבי הליך פירוק חברת יחיד (פירוק מרצון):

כמו כן, פירוק חברת יחיד יכול להיעשות במסלול הפירוק הרגיל כמו כל חברה אחרת בישראל. אך הו הליך ארוך ומורכב יותר המיועד יותר לחברות יחיד בעלות פעילות ממשית או בעלות נכסים והתחייבויות מורכבות.

Exit mobile version