פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות

אל תתפשרו על מקצועיות, תנו למומחים שלנו לטפל בכם!

פירוק חברה בעקבות פירוק שותפותחברות עסקיות ומסחריות רבות פועלות כשותפויות, הכוונה שיש שותפות בין בעלי המניות של החברה ולאו דווקא על התאגדות כשותפות (צורת התאגדות שונה מאשר חברה בע"מ המוסדרת בפקודת השותפויות).

בעוד שהסיבה הנפוצה ביותר לפירוק חברות וסיום חייהן כיישוית עצמאיות משפטית היא חדלות פירעון או לכל הפחות חוסר הצלחה עסקית, כאשר זה נוגע לחברות המוחזקות בשותפות בין כמה בעלי מניות אז עצם פירוק השותפות יכול בהחלט להוות עילה לירוק החברה מרצון.

פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות יכול להיעשות עקב החלטה אישית או אסטרטגית של בעלי המניות והוא יכול להיעשות בעקבות סכסוך כלשהו בין הצדדים, בכל מקרה ההליך הוא באופן כללי זהה.

פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות מוגדר מבחינת הגדרות פירוק החברות בישראל כפירוק מרצון, כך שלא מדובר על פירוק עקב חדלות פירעון והוראת בית משפט אלא לרוב על החלטה משותפת של בעלי המניות השותפים.

כמובן שיכולים להיות מקרים של פירוק החברה עקב פירוק שותפות כאשר הסיבה לפירוק השותפות היא חדלות פירעון בפועל, במקרה זה תהליך הפירוק ייעשה בהוראת בית המשפט ובחסות אסיפת הנושים.

חברה ולא שותפות

שווה להתעכב מעט על הדקויות בין חברה לשותפות ועל המשמעות שעשויה להיות מבלבלת בהגדרה של פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות.

חברה היא צורת התאגדות נפוצה במיוחד, היא מצריכה רישום ברשם החברות והחברה בעיקר מתנהלת כישות משפטית עצמאית בנפרד מבעלי המניות שלה. כך שלחברה "חיים" משפטיים משל לעצמה, בעלי המניות לא חבים אישית לחובות החברה וקיים "מסך התאגדות" שהוא הוא הסיבה העיקרית להתאגדות כחברה בע"מ – לצד היבטי מיסוי כמובן.

שותפות לעומת זאת היא צורת התאגדות שונה, כאשר בשותפות אין צורך בתהליכים בירוקרטים של חברות אך גם אין את ההגנה של מסך ההתאגדות והשותפות אינה ישות עצמאית נפרדת מבעלי המניות שלה.

פירוק שותפות הוא פשוט משמעותית לעומת פירוק חברה (כולל במקרים של פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות כמובן), אך החברים בשותפות חבים אישית בחובות השותפות ואין הפרדה בין רכושם האישי לבין רכוש השותפות.

כאן אנו מדברים על פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות ולא על פירוק של שותפות כצורה התאגדות. פירוק חברה, בין אם מרצון או עקב חדלות פירעון, הוא תהליך מורכב יותר, ארוך יותר ויקר יותר במרבית המקרים.

התהליך בפירוק מרצון של השותפות ואי לכך של החברה

כאשר פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות נעשה מרצון, כלומר בעלי המניות מחליטים מסיבותיהם לפרק את החברה ולסיים את חייה – כאשר החברה בעלת כושר פירעון לחובותיה – ישנו תהליך פורמלי שיש לבצע. פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות כאשר החברה בעלת כושר פירעון והתהליך הינו מרצון אינו כולל הגדרות נוקשות כמו פירוק בהוראת בית משפט ותחת מפרק הממונה על ידי בית המשפט.

פירוק חברה לאחר פירוק שותפות וכאשר החברה בעלת כושר פירעון לחובותיה מתחיל באישור הליך הפירוק באסיפה הכללית של בעלי המניות – הליך פורמלי שיש לבצע אפילו אם יש רק שני בעלי מניות והם שותפים וחברים כבר שנים רבות.

החברה יכולה לשכור את שירותיו לש מפרק ויכולה לנהל את הפירוק בעצמה, אין פיקוח או חובה לנהל את ההליך תחת עינו הבוחנת ש לבית המשפט ואין כל מעורבות של אסיפת נושים כמובן.

פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות כאשר הוא מרצון והחברה כוללת כושר פירעון כולל חלוקת ההון העצמי שלה לבעלי המניות, חלוקת נכסים, פעילויות עסקיות וכן הלאה – כאשר מומלץ מאוד לבצע את ההליך באופן מסודר, עם עו"ד ותחת חוזים חתומים וברורים.

פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות כאשר החברה חדלת פירעון ותחת הוראת בית משפט היא תהליך מורכב ומסובך יותר, תהליך של פירוק בידי גורם חיצוני ובמטרה לשרת את החוב לנושים השונים.

פירוק חברה בעקבות פירוק שותפות
תוכן עניינים
אודותינו

החברה המובילה בארץ לייעוץ, ליווי ומידע בכל התחומים הקשורים לפירוק חברות!

מעל ל10 שנות ניסיון בתחום ומאות לקוחות מרוצים, השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

חייג עכשיו!