מהי העלמת נכסים בהליך פירוק חברה?

אל תתפשרו על מקצועיות, תנו למומחים שלנו לטפל בכם!

העלמת נכסים בהליך פירוק חברההליך של פירוק חברה כולל באופן כללי את מכירת כל הנכסים שלה, במסגרת מסודרת ומנוהלת על ידי נאמן למשל, על מנת להחזיר עד כמה שניתן מהתחייבויות החברה לנושיה השונים.

אך למרות זאת ולמרות שלחברות רבות המגיעות לפירוק יש כביכול נכסים בעלי ערך כלשהו, לא חסרים מקרים בהם המפרקים גילו כי נכסים מסוימים של חברה "נעלמו" או שאי אפשר לאתרם מסיבות כאלו ואחרות – מה שכמובן פוגע בנושים.

החוק כמובן נתן על כך את הדעת ואסור לחברה בפירוק או למי מבעליה או נושאי המשרה בה להעלים נכסים – אך יש פרצות ומהלכים שגורמים נוקטים עוד לפני הפירוק. ננסה לתת מידע רלבנטי ושימושי לגבי העלמת נכסים בהליך פירוק חברה ודרכי ההתמודדות עם הנושא.

העלמת נכסים בהליך פירוק חברה יכולה להיות של כספים מקופת החברה, של נכסים פיזיים באמצעות מכירה שלהם, העברה פיזית שלהם למיקום אחר או כמובן רישום על שם גורם חיצוני לחברה – אדם או חברה חדשה למשל.

במקרים רבים כספים הועברו לחו"ל בניסיון שלא יהיה ניתן לאתרם, נכסים נרשמו על שם בני משפחה וחברים וכיוצא באלו בטקטיקות שונות ומשונות. חשוב לציין כי לא בכל הליך פירוק חברה ניתן לבצע כינוס נכסים גם לנכסים אישיים של בעלי החברה – הרי זו מהות ההתאגדות כחברה. אם ניתנו ערבויות אישיות או בטוחות אישיות להלוואות וכיוצא באלו, הנושא מורכב יותר מבחינת הבעלים.

העלמת נכסים אל חברות חדשות – בקשת הרמת מסך

אחת הטקטיקות הנפוצות בהקשר של העלמת נכסים בהליך פירוק חברה היא פתיחת חברה חדשה והעברת הנכסים השונים אליה – נדל"ן, רכבים, ציוד, כספים וכן הלאה. כאשר המפרקים, הנושים, בית המשפט או כל גורם רלבנטי אחר מגלה על כך, לרוב תוגש בקשה להרמת מסך עבור אותה חברה חדשה, כולל לעיתים בקשה לפירוק אותה חברה.

הרמת המסך חושפת את בעלי החברה ומסירה את הגנת ההתאגדות כחברה בע"מ, מה שמאפשר לממש את הנכסים הרשומים על שם אותה חברה.

העלמת הנכסים אל אדם אחר

דרך הסכמי ממון והעברות בעלות שנעשות באמצעות עורכי דין מומחים לפני הכנה בפועל לפירוק, חברות בקשיים ומשברים והבעלים שלהן מעבירים נכסים לאנשים אחרים, למשל לילדים, לאשה במסגרת הסכם ממון, לחברים או לגורמים חיצוניים לחלוטין כביכול.

בפועל, פעולות אלו מאוד מקשות על מימוש הנכסים ובמקרים בהם הנכסים אינם נמצאים אז מדובר על מקרה מוצלח, מבחינת בעלי החברה, של העלמת נכסים בהליך פירוק חברה.

כאשר מבצעים העברה ללא תמורה של נכסים לקרובי משפחה או חברים, אפילו אם הדבר גלוי וחשוף, ההיבט מבחינת מיסוי של כך נמוך ולכן עשוי להיווצר מצב בעייתי בו בעלי החברה אינו מממש בפועל את נכסיו אך םגם הנושים נשארים "קרחים מכאן ומכאן".

מה ניתן לעשות מבחינת הנושים והמפרקים?

העלמת נכסים בהליך פירוק חברה היא ללא ספק נושא מורכב וסבוך היוצר קשיים רבים במקרים שונים של פירוק חברות, אך יש מה לעשות. למפרק זכות וסמכות מלאה לחקור לעומק את הנושאים ואת מיקום הנכסים השונים. כאשר יש הוכחה להברחת נכסים יש הליכים משפטיים שניתן ליישם על מנת להשיב את הנכסים ולקבל חלק מהחוב של אותה חברה לנושיה.

מבחינת הנושים עצמם, על מנת לשמור על האינטרסים האישיים, במקרים רבים נושים בוחרים להעסיק חוקרים פרטיים לאיתור נכסים מוברחים ונכסים אחרים שאולי נעלמו מעיני המפרקים. זו בהחלט דרך פעולה לגיטימית אשר עשויה להוביל לגילוי נכסים נוספים, מימושם והחזר מרכיב נוסף מהתחייבויות החברה.

העלמת נכסים בהליך פירוק חברה
תוכן עניינים
אודותינו

החברה המובילה בארץ לייעוץ, ליווי ומידע בכל התחומים הקשורים לפירוק חברות!

מעל ל10 שנות ניסיון בתחום ומאות לקוחות מרוצים, השאירו פרטים כבר עכשיו ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

חייג עכשיו!